6 factori de luat în considerare în alegerea unui spațiu comercial
Una dintre cele mai solicitante și copleșitoare activități dintr-o afacere este punerea la punct a magazinului, a showroom-ului sau a biroului unde urmează să-ți desfășori activitatea. Pe lângă dificultățile întâmpinate la găsirea unor angajați, achiziționarea mobilierului și a echipamentelor mai avem și activitatea copleșitoare în alegerea unei locații.
Chiar dacă ești disperat să deschizi afacerea sau să o muți într-o nouă locație, este important să aloci timp pentru identificarea unor factori care te vor ajuta în alegerea unui nou spațiu comercial și modul în care-ți va afecta afacerea.
6 factori pe care să-i iei în considerare când alegi următorul tău spațiu comercial:
1. Locația
Locația are impact asupra multor factori decizionali într-o afacere: de la cât de fericiți sunt angajații, cât de disponibilă e pentru clienți, până la ușurința de aprovizionare.
În momentul în care alegi locația trebuie să îți pui următoarele întrebări:
- Este locația într-o zonă propice pentru tipul tău de afacere?
- Locația îți oferă acces la clienți? Este convenabilă?
- Locația se aliniază cu afacerile din jurul său?
- Este o zonă intens circulată? Se găsesc locuri de parcare?
Locația potrivită ar putea influența mult modul în care îți funcționează afacerea, așa că ar trebui să o iei în considerare cu atenție.
2. Calitatea construcției clădirii
De îndată ce ai stabilit locația în care vrei să-ți iei spațiul comercial, este timpul să te uiți la clădire. Asigură-te că modul în care este construită clădirea se potrivește nevoilor afacerii tale.
În termeni de eficiență și productivitate:
- Clădirea este destul de mare să-ți desfășori operațiunile?
- Are destule căi de acces pentru o eventuală încărcare?
- Este spațiu suficient să te extinzi dacă va fi necesar?
Calitatea clădirii contează de asemenea. O clădire mai veche s-ar putea să aibă un preț mai atractiv, dar pe termen lung vei avea mult de investit. Ține minte toate aceste sfaturi în momentul în care vrei să faci o închiriere impulsivă.
3. Forță de muncă și Resurse
Vorbind de creștere, dacă plănuiești să angajezi noi oameni, să te interesezi de forța de muncă din zonă.
- Există destui oameni cu abilitățile necesare disponibili?
- Se pune accent pe educație în zonă? Sunt școli de meserii care ar putea să scoată angajații de care ai nevoie?
- Se desfășoară cursuri de dezvoltare personală în apropiere?
4. Piața de imobiliare din zonă
Cum este piața de imobiliare din zonă? În afară de faptul că este un bun indicator asupra sănătății economice generale din zonă, o abundență de proprietăți imobiliare bune și convenabile înseamnă că angajații tăi nu vor fi nevoiți să sufere datorită costurilor uriașe sau un cartier nefericit.
Acest lucru se traduce direct în calitatea vieții, și în schimb, va crește șansa ca angajații și clienții tăi să rămână în zonă.
5. Costuri de desfășurare a afacerilor
Zona arată foarte bine, clădirea e nouă și îngrijită, dar care sunt costurile de desfășurare a afacerilor în zonă? Ia în considerare următoarele:
- Costuri de renovare;
- Chiria;
- Utilitățile;
- Securitatea;
- Parcarea;
- Conexiunea la internet.
6. Concluzii
S-ar putea ca acesta să nu fie cel mai important lucru de pe listă, dar cu celelalte la un loc au un impact asupra deciziei tale finale. În mare ți se pare spațiul comercial potrivit pentru tine și afacerea ta?
Este o investiție pe termen lung? Ți se pare că tu și angajații tăi vă veți potrivi? Compania ta va fi bine primită în cartier? Poți contribui la economia și cultura zonei într-un mod pozitiv?
Alocând timp să iei în considerare acești factori, te va ajuta să iei o decizie mai bună în alegerea spațiului comercial potrivit pentru tine și afacerea ta pe termen lung.