fbpx

9 motive pentru care să apelați la un agent imobiliar

  • de EDUARD
  • 5 luni ago
  • Util
  • 1

Dacă vă gândiți să vă vindeți casa, s-ar putea să aveți multe întrebări despre acest proces. Deși poate fi tentant să încercați să vindeți casa pe cont propriu, există multe motive pentru care ați putea dori să le luați în considerare colaborarea cu un agent imobiliar profesionist.

Pentru a avea o părere obiectivă, este util să înțelegeți ce face un agent imobiliar și de ce ați putea dori să colaborezi cu unul.

De ce este posibil să ai nevoie de un agent imobiliar

Așa cum probabil ai angaja un profesionist autorizat pentru a face reparații la casă, angajarea unui agent imobiliar vă poate ajuta să fiți liniștit și încrezător pe tot parcursul procesului de vânzare. 

9 MOTIVE SĂ APELAȚI LA UN AGENT IMOBILIAR

1. Agenții imobiliari vă pot ajuta să stabiliți prețul casei dvs. de vânzare.

În general, în calitate de vânzător, scopul tău principal este să-ți vinzi casa cât mai repede posibil la cel mai bun preț, astfel încât să poți trece la locul următor. Cu toate acestea, un factor semnificativ în realizarea unei vânzări rapide este să vă asigurați că casa dvs. are un preț adecvat pentru piață.

În calitate de proprietar, este ușor să crezi că știi cât valorează casa ta, dar probabil că există un pic de subiectivitate care intră în estimarea ta. Un agent imobiliar are un proces mai bazat pe fapte care implică tragerea de vânzări recente de case comparabile într-o rază specificată și revizuirea casei dvs. în raport cu acestea pentru a determina un preț cerut. Dacă el sau ea este un profesionist fără atașament emoțional sau părtinire față de casa dvs., agentul dvs. imobiliar vă poate ghida în stabilirea unui preț competitiv care să aibă sens pentru piața imobiliară din zona dvs.

2. Au expertiză în vânzarea casei.

Indiferent dacă ați vândut o casă în trecut sau este prima dată, colaborarea cu un agent imobiliar vă poate ajuta să obțineți cunoștințe despre vânzarea casei pe care doar un expert le poate oferi. Asta nu înseamnă că abordarea procesului pe cont propriu este imposibil.

Cu toate acestea, deoarece o tranzacție imobiliară este probabil una dintre cele mai mari tranzacții financiare pe care le veți face vreodată, este logic să lăsați dezavantajele unui profesionist pentru a vă asigura că totul merge bine.

3. Agenții imobiliari oferă servicii profesionale valoroase.

În calitate de vânzător, vă puteți aștepta să plătiți un comision agentului dumneavoastră imobiliar la închidere. Numai acest factor este motivul din spatele multor situații „De vânzare de către proprietar”. Cu toate acestea, merită remarcat faptul că mulți agenți imobiliari oferă vânzătorilor lor anumite avantaje fără costuri suplimentare, cum ar fi un fotograf profesionist pentru a face fotografii frumoase ale casei dvs., o sesiune de curățenie în profunzime, sfaturi de punere în scenă și multe altele. Toate aceste suplimente pot face o mare diferență când vine vorba de cât de repede se vinde casa dvs. și este posibil să nu vă coste nimic din buzunar.

4. Agenții imobiliari recomandă modalități de a-ți vinde casa mai rapid.

Un lucru cu care se luptă majoritatea vânzătorilor este dacă ar trebui să se ocupe de anumite proiecte de îmbunătățire a locuinței înainte de a-și scoate casa de vânzare. Un agent imobiliar vă poate oferi sfaturi care vă vor ajuta să luați o decizie educată înainte de a investi într-un proiect mare de casă care poate sau nu să plătească în timpul procesului de vânzare.

5. Agentii imobiliari au legaturi importante.

Un alt beneficiu al lucrului cu un agent imobiliar este accesul acestuia la conexiuni valoroase din industrie. Fie că vă pune în legătură cu profesioniști care vă pot ajuta cu reparațiile la domiciliu sau pur și simplu vă împărtășesc lista cu alți agenți imobiliari din biroul lor care ar putea avea clienți interesați, agentul dvs. imobiliar vă poate oferi resurse care ar putea fi superioare soluționării procesului.

6. Îți comercializează casa în mod profesional.

Comercializarea casei tale nu începe și se termină cu listarea. Există mult mai multe lucruri în ea. Agenții imobiliari comercializează în mod constant casa dvs. prin propriile lor site-uri web, rețele sociale, videoclipuri, fluturași și prin evenimente precum casele deschise sau prânzurile brokerilor. Numai acesta poate fi un motiv excelent pentru a lucra cu un agent imobiliar pentru a vă vinde casa. Nu numai că marketingul casei tale pe cont propriu consumă mult timp, dar este posibil să nu ai acces neapărat la toate instrumentele pe care un agent imobiliar le are la dispoziție.

7. Agenții imobiliari își iau timp, ca să nu trebuiască să-l pierdeți dumneavoastră

Apropo de timp, vânzarea unei case necesită un angajament semnificativ de timp pe care majoritatea oamenilor pur și simplu nu îl au. Dacă aveți un loc de muncă sau o familie, va fi o provocare să gestionați întregul proces de vânzare, de la comercializarea înregistrării dvs. până la programarea expozițiilor și gestionarea negocierilor. Lucrul cu un agent imobiliar îți ia toate aceste responsabilități din mâinile tale și îți permite să te concentrezi pe alte lucruri, cum ar fi menținerea casei pregătite pentru spectacol și găsirea unei noi case în care să te muți odată ce casa ta actuală se vinde.

8. Agenții imobiliari gestionează procesul de negociere în mod profesional.

Unul dintre cele mai dificile, dar și cele mai importante aspecte ale procesului de vânzare este gestionarea negocierilor cu potențialii cumpărători. Un agent imobiliar bun va aborda negocierile în mod profesionist și va munci din greu pentru a vă vinde casa la prețul maxim, astfel încât să nu trebuie să renunțați la orice venituri suplimentare din vânzare în afară de comisioanele agenților. Agenții imobiliari se ocupă de negocieri zi de zi, astfel încât să vă simțiți încrezători în capacitatea lor de a urmări interesele dvs.

9. Agenții imobiliari pot oferi sprijin obiectiv.

Să recunoaștem: vânzarea unei case este un proces emoțional. Casa ta este mai mult decât doar patru pereți și un acoperiș; este locul pe care l-ai numit acasă și unde ai creat amintiri speciale pentru tine. A auzi feedback de la potențialii cumpărători ar putea fi o pastilă greu de înghițit – fie că este vorba despre ceva despre casa sau curtea care nu le place, sau poate că le place casa, dar care le oferă un preț mai mic – a avea un agent imobiliar cu o mentalitate obiectivă poate ajuta la tine la distanta emotiile si stresul.

Alătură-te discuției

Compare listings

Comparaţie